Geschiedenis van het Meppeler Mannenkoor

Het Meppeler Mannenkoor is opgericht in 1926, inmiddels een heer met een respectabele leeftijd.
Het koor heeft een ledenbestand dat uit zo'n 35 zangers bestaat. Het Meppeler Mannenkoor is een zogenaamd neutraal koor, wat zich uit in het repertoire, dat is zowel wereldlijk als religieus en klassiek en hedendaags. Het meeste werk wordt a cappella gezongen.

Ons uitgangspunt is om een zo hoog mogelijke kwaliteit na te streven. Het spreekt vanzelf dat ook het samenzijn en de gezelligheid een belangrijke plaats inneemt in het koor.
Noten lezen is geen voorwaarde, dat leer je en passant. Nieuwe leden krijgen alle tijd om zich een plaats binnen het koor te verwerven.

Net als vele andere koren heeft ook het Meppeler Mannenkoor buitenlandse reizen gemaakt, o.a. naar Engeland, Duitsland, BelgiŽ, Denemarken en TsjechiŽ.

In 2016 bestond het koor 90 jaar en dat is groots gevierd en afgesloten op 29 oktober met een uniek jubileumconcert in de Kruiskerk te Meppel.