Geschiedenis van het Meppeler Mannenkoor

Het Meppeler Mannenkoor is opgericht in 1926, inmiddels een heer met een respectabele leeftijd.
Het koor heeft een ledenbestand dat uit zo'n 35 zangers bestaat. Het Meppeler Mannenkoor is een zogenaamd neutraal koor, wat zich uit in het repertoire, dat is zowel wereldlijk als religieus en klassiek en hedendaags. Het meeste werk wordt a cappella gezongen.

Ons uitgangspunt is om een zo hoog mogelijke kwaliteit na te streven. Het spreekt vanzelf dat ook het samenzijn en de gezelligheid een belangrijke plaats inneemt in het koor.
Noten lezen is geen voorwaarde, dat leer je en passant. Nieuwe leden krijgen alle tijd om zich een plaats binnen het koor te verwerven.

Net als vele andere koren heeft ook het Meppeler Mannenkoor buitenlandse reizen gemaakt, o.a. naar Engeland, Duitsland en BelgiŽ. Recentelijk heeft het koor meegewerkt aan een muziekfestival in Ribe, Denemarken.

In 2011 bestond het koor 85 jaar en dat is gevierd met een uniek jubileumconcert op 5 november in de Grote Kerk aan het Kerkplein.