Het koor van louter mannen

In de wijk Oosterboer is het verenigingsgebouw gevestigd. De donderdagavond is de vaste repetitieavond. Dan zijn zo'n 35 mannen bezig met hun hobby. Altijd weer gezellig!

Met elkaar zetten we de schouders er onder en werken enthousiast maar ontspannen aan de voortdurende verbetering van onze zangkwaliteit.
De goede sfeer en onderlinge vriendschap en gezelligheid is mede bepalend.

Het koor kent een rijke historie met vele hoogtepunten, zoals de verschillende buitenlandse concertreizen, het gastheerschap voor grote binnen- en buitenlandse koren, zoals bijvoorbeeld 'Jung Wien' en het optreden in het concertgebouw in Amsterdam waar het Meppeler Mannenkoor als enige mannenkoor ons land mocht vertegenwoordigen bij een 'Europa-concert'.

Ook in het culturele leven van Meppel heeft het Meppeler Mannenkoor zijn plaats, zoals blijkt uit de ambassadeursfunctie van het koor bij verschillende officiŽle c.q. maatschappelijke gebeurtenissen in de stad.

Naar hartelust zingen

Het koor laat zich regelmatig horen op concerten en festivals in binnen- en buitenland. Eens in de 2 Š 3 jaar wordt medewerking verleend aan het Meppeler Kerstconcert, het 4 mei Herdenkingsconcert en bij andere gelegenheden.