< actueel nieuws
Nieuwsarchief

Op deze pagina een selectie van bijzondere activiteiten uit voorgaande jaren.

 
 

Jubilea

Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2015 van het koor werden Piet Koopmans en Adri Nekeman gehuldigd voor hun respectievelijk 50 jarig en 40 jarig jubileum als lid van het Meppeler Mannenkoor.
> lees verder
 

 

Herdenkingsconcert 4 mei


Zaterdag 4 mei 2013 zorgde het Meppeler Mannenkoor, samen met het kinderkoor van Scala voor de muzikale invulling van het herdenkingsconcert in de Grote Kerk te Meppel.
> lees verder
 

 

Nieuwjaarsreceptie MMK


Donderdag 3 januari 2013 heeft het Meppeler Mannenkoor haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Onder het genot van een hapje en een drankje blikte voorzitter Hans Meijering terug op het afgelopen jaar.
> lees verder
 

 

Geslaagd kerstconcert


Zondag 16 december 2012 gaf het Meppeler Mannenkoor een kerstconcert in haar eigen verenigingsgebouw. Belangstellenden, buren en familie konden dit voor niets bijwonen, onder het genot van een glaasje glŁhwein.
> lees verder
 

 

Kerstrondje Ruinerwold


Op 9 december 2012 heeft het Meppeler Mannenkoor zijn bijdrage geleverd aan een kerstconcert in de kerk van Blijdenstein.
Het was ter afsluiting van het 'Karst-rontie Ruunerwold'.
> lees verder
 

 

Studiedag MMK

Zaterdag 24 november 2012 heeft het Meppeler Mannenkoor een studiedag gehad in haar eigen gebouw. De inmiddels vermaarde zangpedagoog Harjo Pasveer uit Rotterdam verzorgde een workshop.
> lees verder
 

 

Jubileumconcert

In 2011 bestond het Meppeler Mannenkoor 85 jaar en dat is gevierd met een jubileumconcert op 5 november in de Grote Kerk aan het Kerkplein.

Naast ons eigen repertoire met enkele solisten, waren er muzikale intermezzo's van Marlies van Driesum op klarinet, samen met haar begeleiders. Ook het Jongenskoor van Meppel deed mee aan het concert.

Kortom: een fraai en gevarieerd concert met voor ieder wat wils.
  

 

Nationaal mannenkoorweekend en de start van een jongenskoor

Tijdens het nationaal mannen-koorweekend van 29 en 30 januari 2011 is het koor actief geweest om aandacht te vragen voor mannenkoormuziek. Dirigente Ceciel van der Zee opperde het idee om een jongenskoor te starten.
> Lees verder

 

Nationaal Mannenkoor Weekend 2010

Alle aangesloten koren van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond bieden jaarlijks niet zingende mannen de gelegenheid om kennis te maken met de mannenkoorzang.
Ernst DaniŽl Smid vertelt hoe leuk het is om te zingen in een koor.
> Lees verder

 

Succes voor het Meppeler Mannenkoor op Schiermonnikoog


Zaterdag 6 juni 2009 heeft het Meppeler Mannenkoor mee-gedaan aan het Muziekfestival op Schiermonnikoog.
In de categorie grotere koren werd een 3e prijs behaald.
> Lees verder

 

Indrukwekkend Herdenkingsconcert 4 mei 2009 in de Grote Kerk te Meppel


4 Mei, een dag van herdenken. "Zij, de onschuldigen, daar denken wij aan", zei burgemeester Jan Westmaas in zijn herdenkingsrede. Muziek en poŽzie vormden een sluitend geheel met zijn woorden...
> Lees verder

 

OfficiŽle ingebruikname van het verenigingsgebouw Meppeler Mannenkoor

Op 21 maart 2009 was de officiŽle opening van het verbouwde clubgebouw van het MMK en de onthulling van de nieuwe naam voor het gebouw.
> Lees verder

 
   
 

Bert Hoevenberg - webdesign